Hoe mogen we je helpen?

Verbouwen of verduurzamen?

Ben je al lange tijd op zoek naar een nieuwe woning, maar lukt het niet om jouw nieuwe woning te vinden? Heb je dan al wel eens nagedacht over het verbouwen of verduurzamen van je huidige woning?

Het vernieuwen van je keuken of badkamer zal direct meer wooncomfort opleveren. Ook het uitbouwen van je woning of het plaatsen van een veranda of dakkapel behoort natuurlijk tot de mogelijkheden, maar je woning verduurzamen heeft ook veel voordelen. Je draagt bij aan een betere wereld, het verlaagt jouw energierekening en je woont prettiger doordat het comfort in de woning zal toenemen.

Verduurzamen
Huishoudens kunnen ook een extra bedrag lenen om hun huis energiezuiniger te maken. Hiervoor bestaat een lijst van maatregelen die vrijwel altijd de energierekening meer doen dalen dan dat de maandlasten van de hypotheek stijgen. Dit bedrag was voorheen niet hoger dan € 9.000. Ook dit bedrag wordt nu gedifferentieerd naar energielabel. Omdat er bij EFG-woningen meer maatregelen nodig zijn, kunnen kopers van deze woningen een hoger bedrag extra lenen dan kopers van woningen die al energiezuiniger zijn. Voor EFG-woningen stijgt dit in 2024 naar € 20.000.


Startlabel woning - Maximale extra hypotheekbedrag
EFG - € 20.000

CD - € 15.000

AB t/m A+++ - € 10.000

A++++ - € 0

Advies? 
Onze hypotheekadviseurs helpen je graag om jouw plannen te realiseren en de verschillende hypotheekmogelijkheden in kaart te brengen.   

Plan nu kosteloos en geheel vrijblijvend een hypotheekgesprek!