Hoe mogen we je helpen?

Heb jij al een rechtsbijstandsverzekering?

Waarom zou je een rechtsbijstandsverzekering afsluiten? Je hebt toch nooit een geschil! Wij geven jou een aantal redenen waarom de verzekering toch nuttig is. 

Bij het kopen of verkopen van een huis wordt vaak gedacht aan het afsluiten van een rechtsbijstandsverzekering, maar ook bij andere conflicten kan de verzekering van pas komen. Je hebt bijvoorbeeld een geschil met jouw werkgever, de gemeente of met de verhuurder van jouw huurhuis. Voor een naar verhouding laag bedrag per maand kun je hulp verwachten van juristen van de verzekeraar. Een veilig gevoel, zeker als er problemen ontstaan.

Je kunt aansprakelijk gesteld worden voor schade

Je hebt zelf een uitbouw geplaatst en vervolgens heeft de buurman waterschade. Komt dit door jouw uitbouw? Vooral als het om een grote schade gaat, kun je een claim tegemoet zien. Dit kan een juridisch getouwtrek worden. Advocaten hebben flinke uurtarieven, dus ook als het niet voor de rechter komt kunnen de kosten al in de duizenden euro’s lopen. Aan de andere kant kun je zelf ook in een situatie terecht komen dat je schade oploopt door toedoen van anderen. Met een rechtsbijstandsverzekering kun je de juridische kosten bij de verzekeraar neerleggen.

Wanneer kun je een beroep doen op de rechtsbijstandsverzekering?

Hieronder hebben we een aantal voorbeelden uitgewerkt waaruit blijkt dat de kans op een claim op de rechtsbijstandsverzekering toch redelijk groot is.

Arbeidsgeschil

Om een fout tijdens het werk word je op staande voet ontslagen. Volgens de werkgever is de fout zwaar verwijtbaar en de arbeidsovereenkomst voortzetten is onbespreekbaar. De werkgever moet een erg goed verhaal hebben anders is op deze manier ontslagen worden niet toegestaan. De rechter kan het ontslag terugdraaien of een geldelijke vergoeding aan de werkgever opleggen, maar de juridische kosten kunnen een reden zijn om het ontslag niet aan te vechten. Met een rechtsbijstandsverzekering sta je sterk en hoef je de juridische kosten niet zelf te betalen.

Geschil met winkelier of een fabrikant

Je laat een nieuwe keuken plaatsen, maar je hebt niet geleverd gekregen wat afgesproken is. Of de factuur komt onredelijk hoog uit. Als particulier sta je zwak tegenover een grote keukenleverancier en zul je snel geneigd zijn om toch maar akkoord te gaan, maar eigenlijk voelt het niet goed. Met een verzekering tegen deze kosten blijf je vechten voor jouw rechten. In een uiterste geval doet de rechter er een uitspraak over.

Je raakt arbeidsongeschikt door een ongeval

Je wordt aangereden waardoor je arbeidsongeschikt raakt. Door het ongeval maak je hoge kosten en jouw inkomen valt weg. In bepaalde gevallen moet de schuld nog juridisch uitgevochten worden. Zonder een rechtsbijstandsverzekering zijn de kosten om aansprakelijkheid van de andere partij aan te tonen niet te dragen. Met de rechtsbijstandsverzekering krijg je waar je recht op hebt.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 22-10-2021. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.